domingo, 19 de febrero de 2012

L'article d'opinió. Pautes i activitats.

En aquest enllaç hi trobareu informació sobre l'article d'opinió. Cal que realitzeu totes les activitats en línia i us les autocorregiu. Finalment, elaboreu un article d'opinió sobre un tema que us interessi o sobre una de les propostes de l'apartat Abans d'escriure. Triar un tema i uns arguments (activiat 7).


Recordeu que l'ús de connectors és molt important per tal de cohesionar bé un text. Per tant, tingueu en compte les pautes següents:

  • Per introduir els diferents arguments: per començar, d’entrada, primer, d’una banda, en primer lloc...; d’altra banda, segon, tercer, en segon lloc...; finalment, per acabar...
  •  Per expressar l’opinió personal, s’usen verbs que expressen opinió: crec, considero, penso, estic a favor, estic en contra, em sembla, sóc del parer que, estic convençut/convençuda que...
  •  • Per introduir la síntesi dels continguts: per concloure, en conclusió, en definitiva, en resum, així doncs... • Per continuar sobre el mateix punt: a més a més, tot seguit, així mateix, a més... 
  •   Per emfasitzar: val la pena dir, cal insistir, el més important, la idea central és, convé destacar...
  •   Per indicar oposició: en canvi, no obstant això, tanmateix, al contrari...
  •  Per expressar la causa: perquè, ja que, atès que, a causa de, gràcies a, com que...
  •  Per expressar la conseqüència: per tant, doncs, en conseqüència, per aquest fet, per això... 

Som-hi, feu sentir la vostra opinió!

Opinió dels alumnes

El reportatge que més em va agradar va ser el de l'anorèxia bàsicament perquè em va semblar un tema molt interessant que es bastant tractat i vigilat.
Un altre reportatge que em va semblar interessant va ser el de les drogues per que jo personalment no estava lo suficient informada per no caure i ara ja m'han quedat les coses molt més clares.

VICTORIA POYATOS GARCIA

El meu reportatge preferit a sigut el de les drogues, perquè crec que es un reportatge molt bo per fer-ho a la adolescencia. Normalment als adolescents li encanta parlar d'aquest tema i preacticar-ho, parlar d'aquest tema a classe es interessant per als nois i noies que hi prenen drogues i no s'adonen de les conseqüències dels seus actes.

Rocio Alba Meroño

Jo crec que tots els reportatges estaven molt elaborats. Però els dos que més em van agradar van ser el dels avions i el de les drogues. Al dels avions la informació estava ben explicada i organitzada al igual que al de les drogues. A tots dos s'entenia molt tot el que volien explicar.

CLARA MONTOYA GARCIA


Crec que el dos reportatges que han estat millor han sigut el de Marie Curie i el de les adolescents embarassades. El primer ha estat molt bé perquè hi havia molta informació i estava ben explicat i redactat. El segon era un tema interessant per a la gent de la nostra edat, ja que avui dia hi ha moltes adolescents que es queden embarassades.


ANNA MARTÍNEZ MEDINA


Trobo que tots els reportatges han estat molt bé, ja que cada grup ha buscat bons temes per poder captar l'atenció de tothom, i sobretot han sortit temes molt variats, tant de música, drogues, ciències... Tot i així van estar molt bé el dels avions ja que van fer una molt bona exposició a classe i a la vegada molt entenedora. També van estar molt bé el de les drogues i l'anorèxia ja que són temes que es troben a l'actualitat.


MARTA IBÁÑEZ PARRA

Més opinions

En la meva opinió el millor, és de el de els animals en perill de extinció, ja que es d'un tema que ens deuria importar, ja que hi han animals que desapareixen cada any i deuríem evitar que més animals desapareguin d'aquest món com el llop iberic o el os panda.

Rafa López.

el reportatge que més m'ha agradat ha sigut el dels avions, perquè he aprés coses noves i a més ha sigut molt interessant perquè no hi gaire text

Marc Vara

El reportatge que més m'ha agradat ha sigut el tema de les drogues.
Perqué molts joves de 15-16 anys consumeixen moltes drogues, fins i tot alguns que tenen 13-14 anys.I aixó per la salut és molt dolent perqué quan ets adult tindrá molts problemes, molts d'aquests són molt greus, i una és la mort.

Yared Gonzalez



A mi, el reportatge que mès m'ha agradat apart del nostre, ha sigut el de la marie curie, perque he après molt amb aquest reportatge, si no haguessin fet aquest reportatge, possiblement mai m'abria donat compte de per exemple que marie curie va descubrir la radiació, amb ajuda del seu marit i un altre amic.

Sergio Madrigal


A mi, el reportatge que més m'ha agradat és el nostre perquè vaig faltar un dia i no en vaig poder veure cap més apart de que el nostre crec que estava bastant complert i explicava molt be sobre cada droga.

Roger Marin


A mi el reportatge que més m'ha agradat va ser el de la sexualitat i el de la anorèxia i bulímia ja que me agraden aquest temes, i em va agradar como ho van explicar, encara que crec que en el de la sexualitat podrien haver donat més de si aquest tema.

Raquel Moreno Cuadrado.

Powerpoint sobre el periodisme d'opinió

En aquest powerpoint de Cristina Sánchez podreu veure la definició,  tipologia i parts dels textos periodístics d'opinió. Mireu-lo amb atenció i consulteu-lo quan tingueu dubtes.

"Primera plana", una pel·lícula de periodistes.

TÍTOL ORIGINAL:The front page (Primera plana)
 DIRECTOR: Billy Wilder  
GÈNERE: comèdia  
ANY: 1974
Aquesta pel·lícula narra amb clau d'humor el comportament d'un grup de periodistes i polítics davant la sentència d'execució d'un innocent.
Mireu la següent escena i realitzeu les activitats que hi ha a sota.
ACTIVITATS SOBRE UNA ESCENA DE LA PEL·LÍCULA PRIMERA PLANA
1. Feu un resum del contingut de l'escena.
2. Recolliu tot el vocbulari relacionat amb el periodisme que escolteu i definiu-lo.
3. Què vol dir primera plana”
4. Compareu la feina d'un periodista dels anys 20 (com mostra la pel·lícula) i en l'actualitat. Quines semblances i diferències hi trobeu?

LA NOTÍCIA: LES 6 Q I LA PIRÀMIDE INVERTIDA

La notícia és un gènere periodístic informatiu. Qualsevol fet pot ser notícia però una bona notícia ha de complir uns requisits mínims per tal de ser entesa pel receptor. Així, una bona notícia ha de ser objectiva (sense l'opinió personal de qui escriu),o explicar els fets de forma ordenada i per interès decreixent (de més a menys importància).

També cal que compleixi les 6Q (en anglès 6 W) que fan referència a sis preguntes que ens donen la informació clau sobre què ha passat. Les 6Q són les següents: Qui? El protagonista de la notícia. Què? El fet. Quan? El moment en què s’ha produït el fet. On? El lloc on se situa el fet. Per què? El motiu de la notícia. Com? Les circumstàncies i la manera com ha passat el fet.

Les parts que ha de tenir una notícia són bàsicament tres: titular, lead, cos. Com s'ha dit anteriorment, la informació s'ha d'ordenar per interès decreixent i distribuir en cada part, com mostra la piràmide invertida que es presenta a continuació.

domingo, 12 de febrero de 2012

Opinions dels alumnes

EL REPORTATGE QUE M'HA AGRADAT HA SIGUT EL DE LES DROGUES. M'HA AGRADAT PERQUÈ ENS HAN EXPLICAT TOTS ELS TIPUS DE DROGUES QUE HI HAN I ELS EFECTES QUE TENEN.

MARC LAGUNAS MUÑOZ


EL REPORTATGE QUE MÉS M'HA AGRADAT HA SIGUT EL DELS AVIONS, PERQUE EM SEMBLEN MOLT INTERESANTS ELS AVIONS I ELS TIPUS QUE HI HAN.

PRATTS

EL REPORTATGE QUÉ MÉS M'HA AGRADAT HA SIGUT EL SE LES DROGUES PERQUÈ HE APRÉS COSES NOVES, I HA ESTAT MOLT INTERESANT.
CARRLOS VALVERDE

Tots els reportatges han estat molt interessants i molt informatius, i penso que és molt difícil escollir-ne un de millor. Però en la meva opinió, el reportatge de embarassades en menors i el de les drogues són els que més ens informen i ens donen una visió del futur, ens ajuden a veure el que podria passar i per tant ens ajuden. Per això han estat els que més m'han agradat. Però en general, han sortit uns bons treballs.

María Bueno Álvez